پس از رواج اینترنت و بالا رفتن تب آن در اواخر دهه 90 میلادی در غرب، سر و کله گنگسترهای اینترنتی پیدا شد و اختلاف نظرها بر سر سئو بالا گرفت تا جاییکه گنگسرهای اینترنتی مجبور شدند به دو گروه سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه تقسیم شوند:

سئوی کلاه سفید در مقابل سئوی کلاه سیاه!

گنگسرهای موسوم به کلاه سیاه معتقد بودند به هر قیمتی سریعتر در گوگل رتبه بالاتری پیدا کنند و برای این کار از هیچ ترفندی برای جلب توجه موتورهای جستجو و بالا آمدن در نتایج آن، دریغ نمی‌کردند. آنها پیرو فلسفه “هدف، وسیله را توجیه می‌کند!” بودند. از طرفی کلاه سفیدها بر خلاف آنها اعتقاد داشتند که باید قانونی رفتار کنند. آنها به شدت به اعمال قانون پایبند بودند. کلاه سفیدها معتقد بودند دور زدن فقط در کوتاه مدت موثر است و در دراز مدت این استراتژی است که حرف اول را می­زند.

حالا بعد از گذشت ۳۰ سال از این جنگ و جدل اینترنتی، کلاه سفیدها و کلاه سیاه­ها هر کدام صاحب کسب و کاری در اینترنت شده­اند و پیروان خاص خودشان را هم دارند. آنها هنوز هم بر اساس رنگ کلاه‌شان، برای سئوی سایت خود سیاست گذاری می کنند. هر کدام از این رنگ ‌ها، فلسفه و استراتژی‌ کاملا متفاوت و خاص خود را دارند. اختلاف آنها آنقدر زیاد است که اگر می‌ خواهید یک سئوی مناسب و در راستای اهداف کاریتان داشته باشید، باید تفاوت آنها را بدانید.

سئوی کلاه سیاه ، سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه سفید ، روش های سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه خاکستری ، تکنیک های سئو کلاه سفید ، تکنیک های کلاه سیاهی ، سئو چیست ، سئو سیاه ، اصول سئو چیست

سئوی کلاه سیاه؛ این کلاهبردار حرفه ای کیست؟

با توصیفات بالا احتمالا حدس زده­ای که سئوی کلاه سیاه، یک عمل مجرمانه است که برخلاف قوانین موتورهای عمل می ­کند تا به هر قیمتی رتبه سایت را در نتایج جستجو بالا ببرد. دقیقا مثل این ضرب‌المثل که می ‌گوید: عاقبت تبهکاران یا زندان است و یا قبرستان! شما در صورت انتخاب استراتژی سئوی کلاه سیاه، نه تنها یک روش به اصطلاح تبهکارانه را انتخاب کرده ­اید بلکه با جریمه موتورهای جستجو روبرو می ­شوید و نهایتا سر از قبرستان موتورهای جستجو در می آورید. تکنیک‌هایی که در سئوی کلاه سیاه استفاده می شود تکرار بی مورد کلمات کلیدی، مخفی کردن کلمات، خرید و فروش غیرقانونی لینک و … است.

قطعا هدف هر کسب و کاری، ظاهر شدن در نتایج جستجو است و برای رشد و ادامه حیات به آن نیاز دارد، اما این کار فقط با انتخاب یک شیوه درست و نه یک راه غلط، برای بهینه سازی موتور جستجو امکان پذیر است و روش درست، دنباله روی از راه همان کلاه سفیدهای درستکار است.

سئوی کلاه سیاه ، سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه سفید ، روش های سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه خاکستری ، تکنیک های سئو کلاه سفید ، تکنیک های کلاه سیاهی ، سئو چیست ، سئو سیاه ، اصول سئو چیست

سئوی کلاه سیاه یک کلاهبردار است که با توجه به الگوریتم ‌های گوگل، رتبه‌ بندی شما را در گوگل دست کاری می کند. کلاه سیاه به جای حل مسئله، با یک راه‌ حل موقتی سایت شما را یک شبه به رتبه ­های بالا در گوگل می ‌رساند. درست است که این کار شما را برای مدتی در رتبه های بالا قرار می دهد ، ولی استفاده مداوم از سئوی کلاه سیاه، در نهایت جایگاه شما را در گوگل را به شدت تنزل می دهد. سئوی کلاه سیاه در واقع یک مسکن موقتی برای برطرف کردن مشکل سئوی سایت شماست و عامل اصلی پایین بودن در رتبه گوگل را در عمل از بین نمی برد و در نهایت مجبورید با هزینه و زمان بیشتر به حل مساله بپردازید.

تکنیک های جریمه ساز سئوی کلاه سیاه برای سایت ها

سئوی کلاه سیاه ، سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه سفید ، روش های سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه خاکستری ، تکنیک های سئو کلاه سفید ، تکنیک های کلاه سیاهی ، سئو چیست ، سئو سیاه ، اصول سئو چیست

1-خرید لینک؛ یک میانبری که شما را به نا کجا می برد

مت کات که یکی از برجسته ترین متخصصان سئو است می گوید:

“اکثر سایت ها برای گرفتن لینک های ورودی بیشتر و سریع تر در صفحات اول قرار گرفتن، دست به خرید لینک می زنند.” این تکنیک یکی از بدترین روش های سئو کلاه سیاه است که متاسفانه بعضی سایت های بزرگ هم انجام می دهند.

صاحبان سایت ها تصور می کنند که با خرید لینک، می توانند سریعتر سایت خود را بالا بیاورند و در همان رتبه نیز باقی بمانند و دیگر لزومی به تولید محتوا و هزینه برای آن نیست. اما باید بگوییم، خرید لینک که یکی از روش های سئوی کلاه سیاه است مصداق بارز دورزدن قانون بوده و گوگل سایت هایی را که به این شکل قصد بالا بردن رتبه خود در نتایج موتورهای جستجو را دارند، به شدت جریمه می کند.

۲- کامنت های اسپم و دروغی که همه چیز را خراب می‌کند!

سئوی کلاه سیاه ، سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه سفید ، روش های سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه خاکستری ، تکنیک های سئو کلاه سفید ، تکنیک های کلاه سیاهی ، سئو چیست ، سئو سیاه ، اصول سئو چیست

احتمالا تا بحال با کامنت هاب غیر مرتبط و یا حاوی لینک دیگر سایت ها در زیر پست هایتان مواجه شده اید و یا حتی خود شما  هم دست به این کار زده باشید. به این نوع کامنت ها ” کامنت اسپم” می گویند. کامنت اسپم یکی دیگر از روش های است که در سئوی کلاه سیاه بکار می رود و اغلب افراد به اشتباه فکر می کنند که بر روی سئو سایت اثر مثبت دارد.

معمولا سایت ها، لینک های ورودی به دیگر سایت ها را به حالت nofollow در می آورند. یعنی اینکه، این بک لینک ها هیچ تاثیری بر روی رتبه سایت شما ندارد و حتی احتمال جریمه شدن سایت شما هم وجود دارد.

بعلاوه اگر شما بدون تایید، تمام کامنت های دریافتی را در سایت خود منتشر کنید، ممکن است افراد لینک های اسپم و مخرب را در بخش کامنت ها قرار دهند و این مساله نه تنها تاثیر منفی برروی سایت شما خواهد داشت، بلکه در نظر مخاطبان، شما بی توجه به محتوای سایت جلوه کنید و به اعتبار شما صدمه وارد شود. پس هوشمندانه به تکنیک های سئوی کلاه سیاه نه بگویید تا از جریمه گوگل و کاهش رتبه در امان بمانید.

۳- کپی محتوای؛ سرقت ادبی و باقی ماجرا

تا بحال در مورد تولید محتوای اصیل بسیار صحبت شده است و تقریبا متفق القول همه قبول دارند که محتوا، پادشاه سایت است. به اقرار تمام کسانی که به تولید محتوا در سایتشان اهمیت می دهند راحت ترین و ارزانترین روش برای بالا بردن رتبه وب سایت در نتایج جستجو، تولید محتوا اصیل و منحصر به فرد است. موتورهای جستجو محتوای اصیل را تشخیص می دهند و برای آن اهمیت زیادی قائلند و بدترین شکل جریمه را به محتوای کپی شده اختصاص می دهند.

محتوای کپی شده نه تنها باعث جریمه سایتتان می شود و رتبه آن را به شدت کاهش می دهد، بلکه اعبتار شما را در بین کاربرانتان از بین می برد. البته اگر تصمیم دارید که از محتواهای قدیمی سایتتان را دوباره به کار ببرید (مثلا به درخواست کاربران)، پیشنهاد می شود که از تگ canonical  استفاده کنید تا شامل جریمه محتوای کپی شده نشوید.

۴- بازنویسی با عبارت بندی مجدد مقاله‌ها

یک روش سئوی کلاه سیاه، زیر و رو کردن متن و جابجا کردن عبارات در یک مقاله برای فرار از کپی کردن است که در واقع همان کپی کردن است اما با ظاهری متفاوت. این عمل، سرقت ادبی محسوب شده و فرق آن با کپی کردن محتوا در این است که با جابجا کردن عبارت ها سعی می کنند مقاله را متفاوت جلوه دهند ولی باید بدانید که الگوریتم های گوگل باهوش تر از این حرف ها هستند و خیلی سریع از روی عبارت های خاص متوجه این تغییر می شوند و سارق محتوا را جریمه می کنند.

۵- پنهان کردن متن (cloaking) و حس زرنگی

سئوی کلاه سیاه ، سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه سفید ، روش های سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه خاکستری ، تکنیک های سئو کلاه سفید ، تکنیک های کلاه سیاهی ، سئو چیست ، سئو سیاه ، اصول سئو چیست

پنهان کردن متن هم یکی دیگر از تکنیک های فریبنده است که در سئو کلاه سیاه بکار می رود. در این روش، مدیر سایت یا مدیر تولید محتوا، متنی را منتشر می کنند که برای کاربران قابل مشاهده و نمایش نیست و فقط برای موتورهای جستجو به نمایش در می آید. البته موتورهای جستجو امروزه متوجه این مطلب شده اند و خیلی سریع سایت مجرم را جریمه می کنند. ولی با این حال هنوز هم توسط بعضی از سایت ها استفاده می شود.

۶- صفحه پرش  (Doorway page)؛ بازنده با یک کلیک

صفحه پرش هم یکی دیگر از روش های سئو کلاه سیاه است که توسط بعضی از سایت ها استفاده می شود. در واقع این صفحه، به گونه ای طراحی می شود که به عنوان صفحه پرش یا پل برای کلمه کلیدی مورد هدف بهینه شده و از نظر محتوا ارزش خاصی ندارد و هدف از آن فقط هدایت کاربر از یک صفحه به صفحات مورد نظر دیگر است که البته ارتباطی هم با عبارت جستجو شده توسط کاربر ندارد.

در این تکنیک، عباراتی به صورت لینک شده در صفحه نوشته می شوند که عملا ارتباطی به محتوای آن صفحه ندارد و فقط کاربری که آن کلمه کلیدی را جستجو کرده به آن هدایت می شود مثلا” اگر به دنبال بهینه سازی سایت خود هستید، کلیک کنید” و پس از ورود به صفحه جدید متوجه می شوید محتوای آن بی ارتباط با عنوان لینک و کلمه جستجو شده است.

۷-  هر چه تکرارش بیش جریمه اش بیشتر

سئوی کلاه سیاه ، سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه سفید ، روش های سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه خاکستری ، تکنیک های سئو کلاه سفید ، تکنیک های کلاه سیاهی ، سئو چیست ، سئو سیاه ، اصول سئو چیست

این تکنیک قبلا خیلی محبوب بود و بسیار هم بکار برده می شد، ولی امروزه نه تنها کاربردی ندارد بلکه سایت را  مشمول جریمه  می کند. الگوریتم های گوگل بر اساس چگالی ۱ تا ۳ درصد برای هر کلمه کلیدی در هر صفحه طراحی شده است. به کار بردن بیشتر آن، گوگل را به این اشتباه می اندازد که شما به دلیل نداشتن محتوای ارزشمند قصد دارید از این طریق تمام ترافیک این کلمه کلیدی را به سمت خود سوق دهید، به همین دلیل سایت شما را جریمه خواهد کرد و شما را متاسفانه در فهرست سیاه استفاده کنندگان سئو کلاه سیاه قرار می دهد.

۸- محتوای غیرقابل مشاهده؛ ویرانگر پنهان

در این روش کلمات کلیدی نوشته می شوند اما به صورت سفید و در پس زمینه. به همین دلیل کاربر نمی تواند آن ها را ببیند اما برای موتورهای جستجو قابل مشاهده است. این تکنیک هم جز تکنیک های سئوی کلاه سیاه محسوب می شود که ممکن است شما را مشمول جریمه استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی کند.

تفاوت این روش با cloaking در این است که در مخفی کردن کلمات شما می توانید کدهای جاوا اسکریپت را هم پنهان کنید ولی در مورد cloaking، فقط متن ها قابلیت دیده شدن ندارند. در هر صورت این روش هم جز تکینک سئوی کلاه سیاه محسوب می شود.

6 پاسخ

  1. خیلی خوبد بود . ممنون از پست چنین مطلبی. بی شک یکی از بهترین سایت های در این ضمینه هستین

  2. سلام و درود
    ممنون از مطلب خوب و مفیدتون

    فقط یه سوال:
    اینکه چند عبارت کلیدی کاملا مرتبط به موضوع ( مثلا 10-12 مورد) رو در انتهای مقاله بیاریم هم جزو کلاه سیاه محسوب میشه؟
    مثلا یه مقاله با عنوان “سئو چیست و چه کاربردی دارد” بنویسیم و در آخر مطلب با فونت کوچکتر و با رنگ خاکستری و پشت سر هم بنویسیم:
    کاربرد سئو | سئو کلاه سفید | سئو کلاه سیاه | تکنیک های سئو | ترفندهای سئو | سئوی داخلی | سئوی خارجی

    1. سلام هادی عزیز اگر اشتباه نکنم در آپدیت های اخیر گوگل این موضوع به شدت مهم شده و استفاده از کلمات بصورت بی ربط و بی معنی تخلف محسوب میشه بهتره همین کلمات که خیلی هم به عنوان اصلی شما مرتبط هست در داخل محتوا پخش بشه به این صورت هم محتوا کامل هست و هم کلمات LSI بیشتری تو محتوا قرار گرفته. هرچقدر تو محتوا کلمات مرتبط با موضوع بکار برده بشه گوگل اینطور متوجه میشه که این محتوا غنی هست و سریع به رتبه های بالاتر میرسونه.
      موضوع دیگه ای هم که هست اینکه به تازگی گوگل روی مبحثی تمرکز کرده به اسم TF-IDF که بجای اینکه ما به چگالی کلمات کلیدی توجه کنیم به فراوانی آنها نسبت به کل محتوای سایت باید توجه کنیم که تاثیر زیادی برروی سئو سایت داره. امیدوارم تونسته باشم منظورم رو به خوبی برسونم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 0 دقیقه است