مقاله ی زیر شما را با اهمیت انتخاب رنگ مناسب در طراحی سایت آشنا می کند و همچنین نکات کلیدی و مهمی را در اختیار شما قرار می دهد.

مناسب ترین رنگ در طراحی یک سایت کدام است؟

مهم است بدانیم که انتخاب رنگ مناسب در طراحی سایت روش برقراری ارتباط با یک کاربر با سایت است، طراحی (UI) آن سایت است و نیز این طراحی تنها با انتخاب یک رنگ انجام نمی شود، مگر در موارد خاص و در ضمن ترکیب چند رنگ ، به گونه ای که کاربر از ان لذت ببرد.

مناسب ترین رنگ در طراحی یک سایت کدام است؟

اصل اول در طراحی یک سایت به سلیقه طراح برمیگردد به این گونه که هرچه سلیقه ی طراح بهتر باشد،  سایت بهتری طراحی می کند. ولی این سلیقه باید با موازین علمی و بصری نیز پیوند خورده باشد و صرف سلیقه ی خوب، طراح را از نکات مهم علمی ثابت شده باز ندارد. به عنوان مثال اگر سلیقه طراح، رنگ نارنجی و بنفش باشد و فقط بخواهد از این دو رنگ در طراحی سایت استفاه کند بدونه شک به ایده ها و اهداف سایت آسیب می زند. اینجاست که مطالعه ی روانشناسی رنگ ها برای طراح ضروری است.

چگونه روانشناسی رنگ ها را در طراحی سایت بکار بگیریم؟

شاید چالش اصلی و مهم در طراحی یک وب سایت انتخاب رنگ مناسب برای آن سایت است.

برای این انتخاب مناسب راه های گوناگونی وجود دارد. ولی در اینجا مسئله مهم این است که برای لوگو و برند صاحب وب سایت رنگ مناسب یا بهتر بگوییم رنگ عالی چیست؟ به عنوان مثال رنگ اصلی شرکت کوکا کولا که برجسته تر از رنگ های زمینه ی اصلی است رنگ قرمز تند است که بسیار برازنده این برند است.

چگونه روانشناسی رنگ ها را در طراحی سایت بکار بگیریم؟

وقتی به سایتی مراجعه می کنیم اولین چیز که چشم  یا حس بصری ما را نوازش و تحت تاثیر قرار می دهد و به دنبال آن احساسات ما را برمی انگیزاند رنگ اصلی وب سایت است. رنگ اصلی به ما گوشزد می کند که آیا به خواسته خود رسیده ایم یا نه و آیا شور و شوق و هیجان نسبت به آن پیدا کرده ایم  یا نه.

در طراحی آرم و لوگو شرکت توجه داشته باشید که رنگ لوگو یک شرکت خود نشان دهنده انتخاب رنگ مناسب برای وب سایت آن شرکت است. اما اصل نیست زیرا یک طراحی لوگو با دانش وب سایت می تواند با خلاقیت خود لوگوی شرکت را به چالش بکشد و طرح و رنگی متفاوت عرضه نماید.

معنی رنگ ها : چگونه رنگ مناسب سایت را انتخاب کنید

چگونه رنگ مناسب را انتخاب کنید

شرکت ها و سازمان های بزرگ ، رنگ های شاخص خود را همیشه و معمولا با مطالعه و نوع کار شرکت یا سازمان انتخاب می کنند که در اینجا نیز بر نوع برند سازی و سهم بازار تاثیر مستقیم دارند و همچنین بر آینده آن شرکت و جذب خریداران مختلف و حتی در مواردی تغییر رفتار مخاطبان و خریداران را در پی دارد.

روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت:

تاثیر نمودار زیر نشان می دهد که رفتار مشتریان در مواجه با هر دسته از رنگ ها چگونه است به عنوان مثال گروه رنگ های آبی نفتی و سبز بیشتر کدام مشتریان را تحت تاثیر قرار می دهند و در کدام دسته از فروشگاه ها یا شرکت ها و سازمان ها باید استفاده شوند همچنین کدام گروه رنگ ها باعث افزایش هیجان مشتری می شوند و ویژه کدام شیوه از کسب و کار هستند و هر رنگ متناسب با نیاز یک قشر و افراد علاقمند به آن مورد می باشد.

روانشناسی رنگ در سایت

اکنون با توجه به تصویر نمودار رنگ ها می خواهیم شما را با برندهای مشهور و قدیمی و رنگ اصلی آن ها به عنوان الگو در طراحی وب سایت و هم به عنوان نمونه کار آشنا کنیم تا دریابیم که هر گروه رنگ چه چیزی را در ذهن بیننده تحت تاثیر قرار می دهد و یاد آوری می کنم که القای رنگ به بیننده و تاثیر پذیری بیننده از آن همیشه در حالت سلامت فرد در نظر گرفته می شود و به صورت یک اصل 100%نیست.

رنگ های گروه سبز:

رنگ های این گروه نمایانگر طبیعت به تبع آن آرامش و سلامت و ثروت در طراحی سایت می باشد.

رنگ های گروه سبز

بینایی نسبت به پردازش رنگ سبز در راحت ترین حالت قرار دارد و به همین خاطر رنگ سبز به ما آرامش می دهد و از طرفی باید بدانیم که دومین رنگ پرطرفدار بین مردان و زنان رنگ سبز است.

رنگ های گروه زرد:

رنگ های این گروه نمایانگر انرژی جوانی و خوش بینی و سرخوشی می باشد.

رنگ های گروه زرد

این رنگ مخاطب را به خود جلب می کند و بینایی در پردازش آن متحمل فشار بیشتری می شود به همین سبب توصیه می شود در طراحی وب سایت از این رنگ کمتر استفاده شود ولی این به این معنی نیست که لزوم استفاده از رنگ زرد در نوع کار این وب سایت به فراموشی سپرده شود.

رنگ های گروه نارنجی:

رنگ های این گروه نمایانگر مهربانی و همچنین شور و شوق و خلاقیت می باشد.

رنگ های گروه نارنجی

اگر می خواهید بیننده وب سایت با دیدن رنگ آن تشویق و ترغیب به خرید یا پیگیری وب سایت شود و راهی را که مد نظر وب سایت هست بپیماید از رنگ های این گروه در طراحی وب سایت استفاده کنید و همچنان این گروه رنگ ها مشتریان هیجان زده را به خود جذب می کنند.

رنگ های گروه قرمز:

رنگ های این گروه نمایانگر احساسات برانگیخته، انرژی فراوان، جنب و جوش و خطرپذیری می باشد.

رنگ های گروه قرمز

در طراحی وب سایت های مرتبط با این گونه از احساسات، رنگ های گروه قرمز کاربرد فراوان دارند و به عنوان مثال در رستوران ها برای تحریک اشتها استفاده از رنگ های گروه قرمز متداول است.

رنگ های گروه صورتی:

رنگ های این گروه نمایانگر زنانگی، جذابیت، پاکی و معصومیت، باروری و حس های عاشقانه می باشد.

رنگ های گروه صورتی در طراحی سایت

شاید بهتر باشد این گروه از رنگ ها را بیشتر مختص بانوان و دختران بدانیم و در وب سایت های مربوط به این گروه از خریداران و مشتریان و کالاهای مرتبط با آن ها استفاده کنیم.

رنگ های گروه بنفش:

رنگ های این گروه نمایانگر اوج قله های خواسته انسان هاست که عبارتند از ثروت، قدرت، موفقیت و دانایی.

رنگ های گروه بنفش در طراحی سایت

ناگفته پیداست که وب سایت هایی که در مسیر موفقیت و قدرت گام برمی دارند و به دنبال مشتری های ویژه خود هستند از این گروه رنگ که کار کردی عاقلانه و آرامش بخش دارند استفاده می کنند.

رنگ های گروه آبی:

رنگ های این گروه نمایانگر حس اعتماد و امنیت و ثبات و دوستی می باشد.

رنگ های گروه آبی در طراحی سایت در طراحی سایت

اگر سایتی را برای شرکت ها و موسسات مالی می خواهید طراحی کنید که به حس اعتماد و ثبات برای مشتری نیاز دارند از این گروه رنگ ها استفاده کنید. لازم به یادآوری می باشد که رنگ آبی اولین رنگ مورد علاقه مردان و زنان می باشد.

رنگ های گروه خاکستری:

رنگ های این گروه نمایانگر سادگی، بی طرفی، آینده نگری و عقلانیت می باشد.

رنگ های گروه خاکستری در طراحی سایت

این رنگ احساسی را در بیننده ایجاد نمی کند ولی در جای خود در شرکت ها و سازمان هایی کاربرد دارد که نیاز به دقت و بازرسی و خبره بودن را به صورت ویژه به نمایش می گذارد.

رنگ های گروه مشکی:

رنگ های این گروه نمایانگر قدرت ، ویژه بودن و کمال و سنگینی و متانت می باشد.

رنگ های گروه مشکی در طراحی سایت

این رنگ در طراحی وب سایت های ویژه برای کالاهای خاص و مشتریان خاص در نظر گرفته می شود.

اکنون با شناختی که از گروه های رنگی بدست آوردید بی گمان بهتر می توانید رنگ برند و وب سایت خود را طراحی کنید.

طرحی که در آن نوع شغل و نوع مشتریان که باید جذب کنید با هم رابطه ی تنگاتنگی دارند و بر اساس نوع شغل، باید برند و وب سایت طراحی شده بتواند حداکثر خریداران و مشتریان را به خود جذب کند.

اگر تا اینجا نوع رنگ اصلی و رنگ های فرعی هنوز شما را به درستی در انتخاب راهنمایی نکرده اند نگران نباشید زیرا مطالعه بیشتر در روانشناسی رنگ ها شما را به انتخاب های بهتر رهنمون می کند. در ادامه باید از خود بپرسید که چه گروه از آدم ها، چه مردان و چه زنان و در چه گروه سنی را می خواهید جذب کنید و این بستگی به نوع خدمات و محصولی دارد که به مشتری ارائه می دهید. و در صنف نوع خدمات و محصول ارائه شده ویژه دختران و بانوان است یا پسران و آقایان.

رنگ های گوناگون موجب جذب افراد گوناگون می گردد و باید این را بدانید که معمولا زنان و مردان رنگ های مختلف را ترجیح می دهند که همین مسئله به نقطه شروع طراحی سایت و نکته کلیدی هدف و یا آرمان های سایت که محصول و خدمات ارائه شده آن چیست برمی گردد.

یک اصل عمومی و مطالعه شده به ما می گوید که مردان در مقایسه با زنان رنگ های آکروماتیک را بیشتر تاب می آورند و با آن کنار می آیند.

رنگ های آکروماتیک رنگ هایی هستند که در واقع نام ندارند مانند مشکی ، سفید و انواع خاکستری.

تفاوت بین دختران و پسران در مورد رنگ‌ها

تفاوت بین دختران و پسران در مورد رنگ‌ها در طراحی سایت

تحقیقات نشان می دهد زمانی که بحث در مورد رنگ های تیره و روشن باشد مردان و زنان واکنش های یکسانی از خود نشان می دهند، اما درمورد رنگ های فام دار و گرم و رنگ های ملایم نظرات متفاوت است. بدین صورت که زنان به صورت عمومی و ناخودآگاه جذب رنگ های ملایم می شوند و مردان بیشتر رنگ های گرم را می پسندند.

تفاوت بین دختران و پسران در مورد رنگ‌ها

مطالعه و آمار نشان می دهد که خانم ها به ته رنگ بیشتر از سایه رنگ علاقه دارند و دلیل آن این است که درک بالاتر خانم ها نسبت به رنگ چنین است. به بیان دیگر و ساده تر اینکه ته رنگ، هر رنگی می باشد که مقداری سفید به آن اضافه شده باشد و روشن تر دیده شود.

ناگفته پیداست که تم های رنگی که شامل ته رنگ می شوند ملایم، دارای حس جوانی و طراوت هستند و سایه رنگ ها عمیق، قدرتمند و پر رمز و راز می باشند.

به طور عمومی و کلی زنان به ترتیب بیشتر از رنگ های نارنجی، قهوه ای، خاکستری و زرد بیزارند و به ترتیب از رنگ های بنفش، سبز و قرمز خوششان می آید و مردان به طور کلی دوستدار آبی و سبز و سیاه و قرمز می باشند.

مواردی که در انتخاب رنگ مناسب در طراحی یک سایت باید در نظر بگیریم

مواردی که در انتخاب رنگ مناسب در طراحی یک سایت باید در نظر بگیریم

رنگ ها در محیط اطراف ما بر روی ما تاثیر می گذارند و به صورت طبیعی در وب سایت نیز همان تاثیر را دارند. تنها کافی است که با یک بررسی ساده و حسن سلیقه بتوانید این تاثیرگذاری رنگ ها را بر روی مخاطبین یا کاربران سایت را افزایش دهید، به همین منظور بایدها ونبایدهای رنگ بندی سایت را بدانید و نکات زیر را رعایت کنید.

انتخاب رنگ مناسب در طراحی سایت :

مورد اول :رنگ متن

انتخاب رنگ متن اهمیت فوق العاده ای دارد و باید بدانیم که انتخاب رنگ در پس زمینه و سربرگ سایت خلاصه نمی شود. انتخاب رنگ متن باید به شکلی باشد که چشم از دیدن آن خسته نشود و متن ها راحت خوانده شوند.

بهترین انتخاب برای رنگ متن باید با توجه به مطالعات علمی وتحقیقی که حتما به صورت روز یا آپدیت می باشد انجام گیرد.

انتخاب امروز برای رنگ متن تیره می باشد و برای پس زمینه سایت باید از رنگ های روشن انتخاب شود، سایت هایی نیز با متن های رنگی یا پس زمینه های رنگی وجود دارند که ظاهر زیبایی دارند ولی ممکن است بر اثر اختلاف کنتراست زیاد و متضاد بودن رنگ ها موجب خستگی چشم کاربر و حس گریز شوند و کاربر را از سایت فراری دهند.

مورد دوم :هماهنگی صفحات با هم

باید تمام صفحات یک سایت با هم همخوانی داشته باشند. نباید رنگ در صفحات پیوسته یک سایت با هم تغییر کند و صفحه ای به رنگی و صفحه ای، رنگی دیگر داشته باشد. اگر این همخوانی را  رعایت نکنید، کاربر در سایت سرگردان می شود. یکی از راه های به هم پیوستگی صفحات این است که رنگ های سربرگ header و پانویس footer یک رنگ باشد که به همگن شدن سایت و خوشفرم بودن آن کمک می کند.

مورد سوم :رنگ سازمانی

در طراحی سایت باید به رنگ برند و کسب و کار شرکت یا سازمان وفادار باشید.

اگر رنگی قبلا در لوگو و برندی از شرکت استفاده شده، همان را در طراحی سایت مد نظر قرار دهید که خود نشانی از خوش سلیقگی می باشد و این رنگ همیشه در ذهن کاربران باقی می ماند.

انتخاب رنگ مناسب در طراحی سایت

مورد چهارم :فرهنگ هر رنگ

گرچه در مطالعات آماری و تحقیقاتی افراد به هر طیفی از رنگ ها حساسیت های موثر خود را دارند. اما افراد یک ملت ممکن است رنگی را به عنوان سنبل خود انتخاب کرده باشند و حس بهتری نسبت به آن رنگ داشته باشند. به عنوان مثال رنگ قرمز در روسیه و چین یا رنگ آبی و قرمز برای آمریکا و رنگ زرد و سبز برای برزیل احساس بهتری به افراد این کشورها می دهند. بدین گونه برای طراحی یک سایت باید فرهنگ رنگ ها را مطالعه کرد.

مورد پنجم :رنج سنی کاربران

باید در طراحی سایت رنج سنی کاربران را در نظر داشته باشید به عنوان مثال رنج سنی در یک سایت اسباب بازی فروشی با رنج سنی در یک سایت خشن متفاوت است و هر کدام رنگ ویژه خود را می طلبد زیرا احساسات و هیجانات و گروه سنی با گروه سنی دیگر متفاوت است و طراحی خاص خود را می خواهد. با بررسی رنج سنی کاربران می توانید سایت را به گونه ای طراحی کنید که استقبال حداکثری آن گروه سنی را به دنبال داشته باشید و در ضمن سلیقه و انتخاب آن ها را مدنظر قرار دهید. سایت های موسیقی، دانلود فیلم، استودیو تصویربرداری،…بیشتر مورد استفاده جوان ها هستند و برای طراحی این سایت ها باید از رنگ های تیره استفاده کنید. سایت هایی که مخاطب آن ها کودکان هستند و نیاز به شادی و هیجان دارند از رنگ های مهیج و شاد در طراحی سایت استفاده کنید.

مورد ششم :کور رنگی

آمار کلی به ما می گوید که 10 درصد از جمعیت زمین کور رنگ می باشند. کور رنگی یعنی اینکه فردی نتواند یک یا چند رنگ را ببیند. حس فوق العاده ای است که طراح یک سایت با همه جانبه نگری و سلیقه خوب  خود، تمام مخاطبین را بتواند جذب کند و اینجاست که حتی برای 10 % افراد کور رنگ جامعه نیز ابزاری وجود دارد که کمک می کند رنگ های سایت را مانند افراد عادی درک کنند و لذت ببرند نام این ابزار  colorblind web page filter  می باشد.

کور رنگی

نتـیجـه گـیـری

هر آنچه در این مقاله آورده شد مربوط به انتخاب رنگ اصلی و رنگ برجسته برای طراحی وب سایت یا طراحی لوگوی برند، برای شما بیان شد ولی همیشه به خاطر داشته باشید که جنبه های مهم و اصولی یک طراحی را از نظر رنگ رعایت کنید.

4 پاسخ

  1. سلام و درود
    مقاله بسیار جالب و آموزنده ای بود ممنون امیدورام در سال جدید سلامتی و جیب پرپولی داشته باشد سایت زیبایی دارید
    ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      خیلی ممنون از لطفتون
      خوشحالیم از این که مقاله، کاربردی و آموزنده بوده برای شما
      موفق و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 0 دقیقه است